Saturday, June 26, 2010

kisah aku 20 tahun dulu : episod 5

bismillahirahmanirahim

salam kesihatan buat semua..
indunya aku kat kawan2..sekarang tentu semua sahabt2 tengah membilang hari nak sambung beajr kat ipta yang dipohon kan..ade dpt jadi ckgu..xkurang juga jadi doktor..
ape2 pu tahniah buat semua

ok kita sambung cerita kita

emm bila aku masuk sekolah menengah..akak aku pilih aku masuk sekolah agama..aku macam biasa mengikut jela..mula2 excited juga nie..
ehhh aku lupa nak cerita sebelum nie..yang aku ade 3 orang anak sedare yang sama umr dengan aku..heheh..

-wan-sekarang kat mesir (sekolah rendah sama dengan aku, anak abg tiri aku yang ke 3
-siti aminah- sama sekolah rendah dengan aku,sekarang kat utm ke uitm..xingt-kat skudai johor-dia mmg cerdik r..dan dia mmg akan jadi pesaing aku..-xslp ambik engeniering kat sana, anak abg tri aku yang ke dua
-nur nabila huda-aku sama sekolah menengah dengan dia tpi xpernah sekelas..anak akak aku yang pertama..tarikh lahir kami pun dekat2 je

em masa nak daftar kat sekolah 2..siyes we aku g daftar sorang2..mak aku bagi duit kat aku suruh bayar yurn..pas2 akak aku.kak tie hantar aku sampai kat pintu pagar je..and then aku tunggu akak aku yang pertama tu..kak ini..yela dia nak daftar ank dia juga kan..aku g tengok nama aku then kami kelas lain2..so aku kena g daftar sendiri r..dan yang paling cipta rekodnya aku duk kelas last sekali..hahah..sejarah betul dalam hidup aku..mana pnah duuk kelas last..
semua nye kelas 1st..
cme masa darjah 1 kelas 1 cempaka..

masa dftar 2..cikgu asiah tnye aku..mak xdtg ke..aku jwb x..2 je...pas2 aku "terkontang kanting"..aduh..kak ini dah balik..nabila plak dengan kawan2 sekolah rendah dia..hehehh..aku xade kawan..

yang paling hebat..sekolah nie xada la besar sangat..ku lupa jlan nak balik..puas aku pusing sekolah 2..heheh..last2 ade makcik 2 tgh jalan aku pun ikt je mak cik 2.jmpa juga jalan balik..heheh

aku g skolah jalan kaki je..aku xduk asrama..dri sekolah nie la banyak mengajar aku untuk lebih berdikari..apa2 event kak seklah mesti mak aku xdpt datang..apatah lagi kaka aku..emm aku sebenrnye xade r rpt sgt dengan ank sdre aku nabila 2..jarang bercakap akmi nie..dia pun mcm anggap aku ni musuh dia..heheheh..sebb aku jdi pesaing dia....
mcm aku pernah ckp semua event kat seklah xade org datang altough ak yang dapt hadiah..kekangan jarak dengan masa kot myebbkan mak aku xdpt dtg..

so hidup aku masa 2..masa sekolah nie..pagi sekolah..petang aku ade kelas tmbahan..biasanye sains sebb biasa la skolah agama..22 subjek yang kne pegang..so masa mmg xckp r..
petang aku tgk tv..crta china..huh..masa nie mula ak jtuh cnta dengan crta cina nie..mlm aku study..

masa aku nak ambik pmr lagilah aku sibuk..siang malam aku kelas..tpi 2 la..hidpa ku seksa gler..mlm xade org nak hntr aku g seklah..aku tmpang kawan aku..
emm lpa nak ckp aku mmg bdk skema kat sekolah..hahaha..mcm aku crta msa aku form 1 aku kels hujung sekali kan..kelas ke lima..bukan nk bgga kan..masuk tingkatan 2..aku masuk tingkatan 2 ehsan..emm 2A..siap jdi dhobit lagi..emm pengawas sekolah..hah! jangan terkejut..ranking num 10 dari semua 130 org plajr..hebat kan..mg glamour r aku masa 2..mane prnah cpta sej kat sekolah bdk 1 E masuk 2A..heheh..dri senior smpai ke junior sampaila cikgu2 knl aku..dan tmbah famous lagi aku dapt 99 untuk markah insya'..ckgu kelas aku ckp xpernah terjadi lgi kat sej sek nie...so..siyes wei aku bangga gler masa 2..

emm korang mesti bertambah xpercye bila masa aku kat 2A 2 exam pertengahn thun aku dpt num 4 dan akhir thun num 3..hahahah..hebt xaku..2 sbbnye aku glamour kat sekolah 2..dan ..majoriti budak kelas 2 ank cikgu..dan masa 2 la aku knl insan2 yang bernama

nur ili nt zulkipli-skrg kat msu ambik medic
wan aisyah wan abu bakar-msu medic
ainin nadzirah hairal nuar-kat upm pendidikan
saidah nusailah mokhtar-kat udm- ambik ape enth..sush eden nk myebut..
siti fatimah-sekarang ambik nursing
nor syahirah-dengar crta um
mnirah hayati..usim
dan jejaka tampan semalya..
audi
shahir
aimi
amin
dan amir
ni semua bdk2 kelas aku yang maintain smpai form 5

ok masuk tingkatan 3..aku rse mcm crowded sgt kelas aku 2..mase nie bst crta..masa nie aku digosipkan dengan firdaus ghaffar..diorg ckp elok dah fida..fidaoh.dan masa2 firdaus bru je jdi pengawas..emm mse 2 urus masisupa..so slalu la nmpak muka busy dia 2..
mmg truk r kitaorg jna gosip..emm ingt lagi ainun dengan zul..aisyah dengan rahman..rmai lagi r..dan si pidaoh nie lagi org ejek lagi dia mengiyakan..mana la xmalu muka aku masa 2..

eh2..tulis2 nie xsdr dah pnjg dah..nnti smbung episod lain ye..episod aku gadap sultan pahang,dato' hisamuddin dan lain2...

::bintuawang

2 comments:

Anonymous said...

haha,,fidah sayang..sy belaja kt UMT la (Universiti Malaysia Terengganu)..amek Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan [Pemuliharaan dan Pengurusan Biodiversiti] UniSZA tu..formerly known as UDM..bukan sy *peace* ~LOVE u~ -Selah

EleeY NuleeZ said...

Haha fidah best la bce ni...tlis la lgi tlis la lgi..anyway thanks sebut nme keh glemer skjp hoho