Sunday, December 26, 2010

ucapan perkenalan kita


Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt…

“dua tiga kucing berlari,

Manakan sama si kucing belang

Dua tiga boleh ku cari

Manakan sama dg8 ku sorang”


"Gelang si paku gelang

Gelang si rama-rama

Mana semua orang

dimanakah sudah menghilang"

(mcm xmasuk je pantun ni)

****************

baca status yang ditulis oleh cik myra....

says to geng2 DG8 --> Anda masih merasakan kewujudan saya?? Saya rindukan anda semua.. Saya terasa semakin jauh dengan anda semua.. Enhanced by Smiley Central
December 9 at 1:14pm · ·
    • Cheryme La ak lg la rase jauh..
      December 9 at 1:17pm ·
    • Nurul Atiqah sume msh ade brsme kmu... Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 2:10pm · · 1 person
    • Nurezzati Mtaib btol 2..stuju tqa!!
      December 9 at 2:23pm ·
    • Scha Myra CL: ko rasa jauh sbb ko dah out dulu kot...
      December 9 at 2:25pm ·
    • Scha Myra NA: ye ker?? ye kot... aku je yg kureng...

      NM: stuju?? korg ok je kot. kita ni yg tak OK.
      December 9 at 2:25pm ·
    • Nurezzati Mtaib x..kite seme same je..jgn risau...even jauh, tp semenye ttp tpahat di hati..itu xkn hilang selamanya..Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 2:33pm ·
    • Scha Myra NM: zati ckp.. myra tak ckp cmtu.. Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 2:33pm ·
    • Nurezzati Mtaib percayalah...bear it in ur mind...Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 2:34pm ·
    • Scha Myra NM: pas ni lagilah terasa mcm jauh dgn bee, yana... sbb kita dah tak sama cam dorg... Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 2:36pm ·
    • Nurezzati Mtaib hmm? nape pulak?
      December 9 at 2:44pm ·
    • Scha Myra NM: nape?? nnt T tau laa..
      December 9 at 2:49pm ·
    • Nurezzati Mtaib erm myra tukar ke?
      December 9 at 2:53pm ·
    • Scha Myra NM: tuka what??
      December 9 at 2:57pm ·
    • Aisya Sufi saya rinduw kamoooo...
      December 9 at 3:28pm ·
    • Scha Myra AS: thanks.. Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 4:09pm ·
    • Sarah Mohari rse kot. Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 7:08pm ·
    • Azlini Nour Al-Islam sy pon dg8 jge! sy senior! huahuahua!~ Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 8:07pm ·
    • Sarah Mohari sy junior! Enhanced by Smiley Central haha
      December 9 at 8:07pm ·
    • Azlini Nour Al-Islam junior x bermaksud awk lg muda okay?! HAHAHAEnhanced by Smiley Central
      December 9 at 8:09pm ·
    • Sarah Mohari takpe, ade la sikit rse mude. mcm tittle isteri tue and isteri mude lah. haha.
      December 9 at 8:10pm ·
    • Scha Myra SM: erk?? ada kot pula ea?? tahlah.. aku rasa cam mrs lonely laa..

      alin: heh.. yela.. awk senior.. awk pijak kaki kat gmbk dl.. Enhanced by Smiley Central
      December 9 at 8:54pm ·
    • Azlini Nour Al-Islam gombak je pon mira.. bkn ostolia.. hehe
      December 9 at 9:33pm ·
    • Scha Myra heheh.. gombak kan ala2 'UK'.. ok gak tuu.. huuu
      December 9 at 10:31pm ·
    • Yana Latif hahaha, sori2, aku x prasan ada post ini kerana aku dah jarang berfb2an.. aku dekat je la ngn ko, jiran saje, slalu jumpe dalam jamban wat..
      December 10 at 12:45am ·
    • Scha Myra YL: heh.. jmp gak tu kan.. jmp2 cmtu je la kan..
      December 10 at 12:48am ·
    • Nurul Afidah Awang myra wat status touching2 la...emm nak komen apa erk?
      korang ttp di hati...walau sye diam..diam saye..sye memerhati..bktinya...saya tau sebb apa myra ckp jauh dri bee dgn yana..sebb diam sya diam memrhati k...
      December 10 at 10:21am ·
    • Yana Latif oo, nak ckp aku sombong ye?
      December 10 at 3:40pm ·
    • Scha Myra NA: hurm... apa yg fida fhm?? thnks la ye phm bab tu.. yana tak fhm kot..

      YL: erk?? tak ckp pun.. Enhanced by Smiley Central
      December 10 at 7:40pm ·
    • Nurul Afidah Awang nak saye ckp kat sni ke..msti xnak kan..dan mmg sye xkan ckp kat sini..nshat saya 1 je..truskan prjuangan anda myra..u can do it
      December 10 at 7:52pm ·
    • Scha Myra NA: ala...sama je.. org tau gak nnt.. tp biarlah.. mls nk pk.. lama2 nnt oklah kot.. take time laa... mls nak dgr ayat org.. dialog sama.. nak sdpkan hati n bla3x..
      December 10 at 7:55pm ·
    • Nurul Afidah Awang btul 2 btul...
      December 10 at 8:05pm ·
    • Yana Latif ooowwhh, paham2.. er, agaknye lah..
      December 10 at 8:06pm ·
    • Yana Latif ‎*mcm bese, aku la manusia paling blur kalo ade isi2 tersirat -_-"
      December 10 at 8:11pm ·
    • Scha Myra NA: hurm.. thnks sbb memahami.. n 3ma jelah myra yg tak brp nk btl skg ni k..

      YL: heh... bese daa... suda sedia mklum. Enhanced by Smiley Central
      December 10 at 8:23pm ·
    • Siti Sabirah aku rindu kamu semua! sori lmbat..baru kuar hutan!
      December 11 at 7:20pm ·
    • Scha Myra SS: tau.. bdk bz... bz2 pun leh score...
      December 11 at 10:21pm ·
    • Siti Sabirah eh, pepandai je. aku dpat biasa2 ja weyh..
      December 12 at 1:18pm ·

*********************
status cik sabirah


ahli DG8...Nurezzati Mtaib , Yana Latif , Nurul Atiqah , Nurul Afidah Awang ,Aisya Sufi dan semuanya, terutama Scha Myra , kita x jauh la...wlau apa jua rintangan yang terjadi..DG8 ttap dihati!!! jangan sedey2..nnti ko stress..aku x suka tgk ko stress taw!! Enhanced by Smiley Central Enhanced by Smiley Central
December 11 at 6:59pm · · · Remove Tag
  • You, Yana Latif, Aisya Sufi and 2 others like this.
    • Nurul Afidah Awang wah2 b..knpa semua orang wat status touching2 nie?
      December 11 at 8:13pm ·
    • Mariam Yusof perjuangn kite perlu di teruskn my belovd dg8...
      December 11 at 8:35pm ·
    • Nurezzati Mtaib yeah!! agaesumida!! fighting!!!
      December 11 at 8:53pm ·
    • Nurul Afidah Awang ha'ah yam..walau pht mcm mana pun perjuangan ttp kne truskan..jgn rsse dri sendirian sebb Allah selalu brsama kita
      December 11 at 9:08pm ·
    • Scha Myra ko tak ske tgk aku stress.. tp aku akan semakin stress pasni.. tak sama cm kowg daaaa... Enhanced by Smiley Central
      December 11 at 10:20pm ·
    • Yana Latif aku slalu lmbt kalo korg wat status2 gini, hadoi~
      December 11 at 11:03pm ·
    • Scha Myra YL: yela... sibuk dgn tweet2 ko tu. hahha!!
      December 11 at 11:05pm ·
    • Yana Latif xde la, baru abes kenduri tahlil ni ha
      December 11 at 11:06pm ·
    • Scha Myra owh... weh... ko dah siap kms blk la ea??
      December 11 at 11:07pm ·
    • Yana Latif baju belum, kemas lantai je, penuh taik
      December 11 at 11:10pm ·
    • Scha Myra taik?? dr mana dtgnya??
      December 11 at 11:22pm ·
    • Nurul Wahida taik idung yanaa latu...haha
      December 11 at 11:24pm ·
    • Yana Latif cicak la, ape taik idung boleh obvious nmpk lah, derrr
      December 11 at 11:26pm ·
    • Yana Latif ‎*lak
      December 11 at 11:26pm ·
    • Nurul Wahida tu mksudnyaa..ko lmaa xkorek latuh..haha
      December 11 at 11:27pm ·
    • Yana Latif hello, saya rajin korek idung ye
      December 11 at 11:28pm ·
    • Siti Sabirah peng: jgn ar cmni..jgn stress2..smuanya akan ok..
      fida: peng la ni..start wat status touching2..Enhanced by Smiley Central
      December 12 at 1:08pm ·

************************

baca lagi blog cik myra dan sabirah

klik di sini nak baca coretan cik myra

klik di sini untuk baca cerita cik sabirah



Ok la post ni telah ditaip dengan penuh keikhlasan dari salah seorang penghuni dg8 pada ketika dulu..post ini juga ditaip bagi menjawab persoalan-persoalan dan status2 dan cerita2 yang dikeluarkan oleh cik sabirah dan cik myra kita… (menjawab la sangat..mengarut je banyak)

kalau dulu saya juga pernah buat cerita pasal korang kalu xsilap bawah tajuk “apa yg buatkan saya ingat kat korang” tapi post 2 dah xade..harap mklum..Cuma yang saya ingat cik yana dan cik yam kita de kmen kat situ..

Ok berbalik pada “kontroversi2” yg ditimbulkan…

Ada yg kata kita makin jauh..yee..

Entah la weh..saya sendiri xde jawapan untuk tu..kat sini bukan nak ungkit pe2 pun..Cuma nak refresh kembali kenangan2 bersama korang…( yela sangat)

oleh keran cik sabirah dan cik myra wat status touching2..saya selaku orang yang "baik" xnak r wat touching2..nak wat "gembira " plak

Ok la macam saya ckp kat atas tdi..dulu wat post pasal apa yg mengigatkan saya pada korang kan..untuk kali ni “ucapan pertama perkenalan kita..”

Ooo..sebelum 2..post ini ditaip selepas kepenatan bermain badminton di mlam hari k…(perlu ke statement ni) tapi di post sebelah petang keesokan harinya kerana tidak mendapat talian nyawa internet pada malam tersebut<

Ok sekarang saya nak senaraikan nama roomates dg8 saya (skema la plak)

Zatie @ yam @wawa @ yana@ kak d @ sabirah @ fakhiyah @ nor @ jijah @ aina @ fatma @ anis @ nisrin @ tiqah @ sarah @na @ ish @myra @aisyah idris @aisha tahir

Ok..sekarang satu persatu saya nak cerita pasal ucapan pertama-kalau ingat la..hihihi

1st sekali aisyah idris..mcm ne ye blh knl dia…waktu 2 waktu malam..dia tgh kemas2 barang dia..mcm biasa dia akan “concer” katil bawah dia 2..pas2 dia tnya la saya sapa nama?asal mana..daerah mana..and then dia tnye sek mana dulu (dia tnye la sebb kami satu ngeri)-saya jawab padang tengku..dia pun tnye lagi oooo..kenal shah la nie…saya pun tnye dia..shah mana plak nie…dia jwb shahimie la..(dlm hati..kihkihkih..kat sini org panggil dia shah ke?) saya pun jwb ha’ah..kenal ke dia…dia jwb lagi ha’ah satu kelas dgn dia…

2nd fatma –masa tgh syok2 berkenalan dgn aisyah nie si fatma ni dtg la..aisyah dgn gembiranya bercerita kat fatma yg saya 1 sek dgn shahimei faizul ahmad fuad nie..so atas tiket “shah” saya kenal 2 orang hari 2

3rd myra…hahah…masa 2..laptop saya tgh on..katil saya kan dkt dgn suis kan..saya pun sambungkan laptop saya dgn suis 2..si myra pun dtg la..maka berlakulah dialog lebih kurang mcm nie bunyi nya

Myra-emm sapa erk nama…nti nak guna laptop pasang la suis kat extension myra ni..

Saya-afidah..yela..

Myra-bgi nama pendek skit..myra nie susah skt nak ingat nama orang

Saya-fidah…

4thyana..yang nie kenal masa tgh ta’aruf dalam bilik 2..lupa r dialog 1st dgn cik yana nie mcm ne..Cuma ingt dia ckp dia sama bilik dgn zatie dri form 4 lagi…cik yana nie suka offer makanan kat saya..tpi semua saya tolak dgn alasan “saya xmkn” last2 dia ckp..semua benda fidah xmkan...cik yana sekarang boleh offer makanan kat saya sebab sekarang semua saya makan..

5thsabirah…cik b nie kenal masa ta’aruf dlm bulatan 2 juga…lupa r dia ckp apa masa ta’aruf 2..

6th-sarah-ok nie episode si shah juga..ade ke ptt dia ckp masa 2 dia nak rapat dgn saya sbb saya kawan shah-walaupun saya tahu dia main2 je..sebab masa 2 si sarah dah ada syafiq..kan2kan2..

7th-nor…dia memperkenalkan diri sebagai nor syafiqah..ingtkan paggil syafiqah tapi rupanya pnggil nor…

8th-anis oh adikku..(*wink2)..-idea tdk dapat dijana- lupa r mcm ne kenal anis comel sorang ni..

9thnisrin-kenal dia masa ta’aruf 2 juga..tapi disebabkan saya ni pelupa nama2 orang..saya tnya la aisya sapa nme “bdk 2”…akhirnya saya dpt ingt jga nama nisrin 2 setelah berminggu-minggu duk dg8

10thaisha tahir- yang nie mmg saya jarang nmpak muka..asyik xde je kat bilik..hari 2 tbe2 dapat kad..kad birthday..ada org suh tanda tgn..so dgn rasa “terpksa”- sebb xtau kad 2 nak bagi kat sapa kan- tanda tgn la..pas2 esok (jumaat) rasenya..baru knl sapa dia..dia masuk bilik dan mcm biasa saya kan xde kelas hari jumaat dan aisyah idris mmg akan duk kat ktil dia (rutin biasa saya dan aisyah idris borak di lorong haji taib-maaf untuk zatie..pnjam nama ayah zatie jap) maka si aisyah idris tegur dia..”hai nak balik ke…ooo msti la nak balik kan nak celebrated birthday..nti jgn lupa bwe kek ya..” (dlm hati ..ooo orang nie rupanya kad dia yg saya tnda tgn semalam..hahahah)

12th- ish..oooo lupa mcm ne knl dia..Cuma bila dah kenal diorang nie..brulah saya tahu yang ish dah aisha tahir nie saya pernah dgr nama diaorng sbelum nie..diaorang ni kwan kepada kawan saya..(akma dan fatin) selalu je kawan saya sebt nama diaorang berdua sebelum saya masuk dg8 dulu..

13thna..nie lagi la..mcm biasa lepas balik kelas masuk bilik..tbe2 ada orang tegur saya –budak 2 katilnya dkt dgn pintu je..

“eh awak nama sapo” (bace dgn loghta ganu yg betul)..saya jawab..

Kos..saya jawab..

Saya tnye..knpa? (lupa nak tnye dia nama dia )

Xdelah..xpernah tgk pun sebelum nie…

(masa 2 rase mcm kena “serang “ je..ye r..masuk2 bilik trus kena soal siasat..kihkihkih…

14th-zatie…jumpa dia masa 2 dah maghrib..masa 2 nmpak dia dari belakang…dalam hati..mcm kenal je budak nie..so bila dia pusing dan nmpak la muka dia yg lawa 2..

p/s-sebelum sambung episode perkenalan orang lain..nak bgtau yg orang2 berikut saya kenal masa 1st sem lagi(classmate) tpi oleh kerana saya adalah orang “pendiam” dlm kelas jadi saya kenal mereka melalui nama sahaja..xlbh dri itu…

Saya: zatie..

Zatie: eh fidah..kamu bilik nie juga ke..

Tbe2 ade orang menyampuk

Yana: zatie..ramainya kawan kamu kat bilik nie…

15th- yam- dia orang last yg mendaftarkan diri ke dg8..xingat saya dari mana..tapi bila saya nak g baring2 atas katil tgk ada bungkusan orang kahwin..ishh sape plak yg bagi kat aku menda alah nie..ke si myra nie tumpang letak..ok letak tepi dulu..dan2 apasal si myra xambik la plak “barang’ dia nie…pas2 g la tnye wa..”wa yang sapa nie” wa pun ckp yam yang bagi..semua orang dia bagi..k terima kasih yam..

16thwawa-nma wawa dpt kat dg8..klau xsilap myra yg bagi nama 2..borak dgn dia hari 1st lagi..masa tgh angkat beg..tgk2 dia ada dlm bilik 2 dan dia tgur.."fidah duk katil mana…"

17thfakriyah-adoh apasal lupa erk mcm ne boleh borak dgn dia….

18th-aina-puas memikir..tapi ttp xdpt nak ingat..sory aina..

19thjijah aka azizah..jijah saya kenal dan ingt nama dia sebb dia kawan gn jimah (kawan saya) dan satu lagi dia nie suka “main” tudung dia kat kelas dr ‘ala dulu..sampai ust tgur dia ckp “awak suka buat mcm nie dgn tudung awak”(dlm bahasa arab dan ust turt mmbuat gaya apa yg jijah lakukan dalam kelas)-ni apasal crta masa dlm kelas bkn dalam bilik dg8*xfhm betul*

20th-kak Diana-dia nie kawan dgn pokcik mokcik dalam kelas..selalu je tertukar mana 1 fakriyah dgn kak Diana..nasib baik si mia selalu tunjukkan mana 1 si pemilik nama yang betul…yg saya tau dia ni akak tapi dia xsuka org panggil dia akak…oppps…(kalu xsilap)

21sttiqah ma’alum-(sebutan biar betul) –masa 2 dia baru sampai dg8..dia xdpt cri katil dia..si myra tgh tolong dia..bising2 juga la masa 2..20 mint kemudian ci kaya masuk bilik panggil nama sorang2 (macm pesalah plak) sebb si tiah xde katil..xtau la apa jadi lepas 2..dan tiqh pun dapat katilll

*******************

tammat

Semua orang sekarang sibuk dengan urusan masing2…masing2 telah berpecah 40…dari budak laws sampai la irk..bar..hs..semua sibuk..sampai mcm2 status yg dibuat kan…

Tapi sesibuk-sibuk saya (sibuk k..1st day masuk kelas dah dapat assgment) saya ttp ingt korang…korang semua beruntung lagi sebb selalu jumpa…saya?

nak jumpa budak irk pun payah..memang la sekelas..contohnya zatie dan pokcik mokcik..tpi masuk2 kelas xsempatnye nak bertegur sapa..masing2 busy sekarang nie..

sebab apa erk saya rindukan dg8 & juga nilai.saya pun xtahu mungkin sebab penghuni dg8 cantik2 belaka kot...*wink2

korang xpayah la nak sedih2 sterss2..tengok si na 2 rileks je saya tengok..happy je...so contohilah dia...

korang bila rasa sedih,tension...rase mc xde kawan ke apa ke...krang kena ingat...korang xpernah bersendirian sebab Allah sentiasa bersama kita..dan kadang2 rasa bersendirian ni bagus juga (berdasarkan pengalaman) sebab bila bersendirian kita akan muhasabah diri kita...

kenapa erk orang xnk kawan dgn aku?

aku jahat ke?

ke aku yang sombong?

"ya Allah yA Tuhanku, Engakau jadikanlah aku hamba yang dikasihi olehMu dan umat2 Mu yang beriman dan jadikanlah aku insan yang menyenangkan sahabat2 ku"

dan ketika bersendirian tu juga la mengajar saya untuk berdikari ..sebab saya bukan lagi sekelas dgn kawan2 dg8 seperti kat nilai dulu..semua nya orang2 baru..muka2 baru saya kenal..

dan pengalaman berdikari tu saya gunakan untuk saya terus menapak kan kaki saya kat sini pada sem kedua nie..

(alamak pasal sedih plak nie)

1-





Ok la geng2 dg8 banyak lagi saya nak coretkan tapi mata saya telah mengalami “kemengantukan” penat ,main badminton la katakan…len kali saya sambung balik..tapi sebelum saya mengundur diri…saya nak bagitau kat korang yang saya sentiasa ingat korang..jgn ingat saya senyap saya xpedulikan korang… saya peduli.

So jangan2 sedih2..kami dg8 ttp kt sini..ttp di Gombak..anytime boleh jumpa (kalu ade masa free) kalau rase kesorangan 2..anyatime je boleh cari saya kalau sudi la..

Ok la geng dg8..doa saya semoga semua sukses selalu..jgn sedih2..

saya sentiasa ingat korang walau korang xingat kat saya...

p/s: maaf kalau coretan ini membuatkan sapa2 yang terasa...

4 comments:

Scha Myra said...

pergh!! terbaeek.. thnks..

bintuawang said...

myra: korang pnya lagi terbaik la

MakNyah VoguE said...

haha, sori2, baru dpt on9 maa.. amboi ngko fidah, sumer ayat aku ngko hapal yek?

bintuawang said...

tgk kaki r nyah...