Saturday, December 11, 2010

berperang

bismillahirahmanirahim

tdi tepat pukul 12 malam..bintuawang bersama seribu lebih student uia telah pergi "berperang"
ha..berperang secara online..
berperang merebut subjek..
subjek nak belajar sem dpn la..

peperangan ni akan diadakan 2 kali pada setiap semester..
pertama masa dah nak akhir2 sem..masa ni peperangan memang sengit la..kalu duk kat library masa perang nie..mmg xgaye library la..

kali kedua akan diadakan lepas dapat result..masa ni ni orang nak add ke drop ke...nak buang ke tmbah ke..tolak ke..bahgi ke..

masa mula2 perang 2 rase debarannye..ni kali kedua rilek je..nak log in pun senang..


IIUM

Welcome to Web-based Online Course Pre-Registration Exercise for New Intake Students (102XXXX Batch) and Add/Drop Exercises for Currently Enrolled Students Semester 2, 2010/2011 Session.

Please login using your matric no. and PIN / Password.

Matric No :

PIN :

Login Problem? [Click Here to Activate Now!]
Note :This new password is applicable to all online system including Student Portal.









Please contact Kuliyyahs orCenter for Postgraduate Studies(Postgraduate students only) for lost/wrong PINs. Please consult your kulliyyah or CPS at 03-61964000 Ext 3258,3360,3361for any registration/non-technical issues.
muka utama untuk log in

dlu perang pertama sama2 duk dengan dayah walaupun jadual kami xsama..
sekarang duk sorang2 je..

masa 1st sem dulu..wat dengan zatie..tapi sekarang zatie dah ada kawan baru..so saya wat sorang2 je...cuma kali ni bm dgn study circle sekelas la dgn dayah...
sekarang ni menumpang orang jela kan...
(touching la plak)

sekarang dah selesai perang..ahad dah nak balik uia..
barang2 banyak yang xada lagi nie...semuanya kat rumah kat lipis..
tapi sekarang saya ada kat sri kembangan sekarang..
xmungkin jejak kaki ke lipis dalam masa sehari nie..
barang2 nie xde la penting sangat..cuma yang penting saya kena dapatkan
sehalai cadar lengkap dengan sarung bantalnya sekali yang bewarna hijau je..
mana nak dapatkan nie..nak shopping...
:-(
my sister & bro in law..kerja xtentu masa..
kalu orang talipon kena g bertugas..so berangan la nak ajak dia g jalan2
(alamak keluar topik)
ok untuk sem depan...

sem baru..
tahum baru
semangat baru
(dipetik dari kata2 mawiyah)

dan juga subjek baru..
alhamdulillah xada repeat..

Semester 2, 2010/2011

Matric_no :1015590NURUL AFIDAH BINTI AWANG
Program :RKLevel :1
Check to drop
SubjectSectionTitleCredit Hours
CCHS 101257STUDY CIRCLE 2 (SISTER).5
HIST2530A1SURVEY OF ISLAMIC HISTORY & CIVILISATION (ARABIC)3
LM 202119BAHASA MELAYU UNTUK KERJAYA1
RKFQ2161A2AL-MADKHAL ILA USUL AL-FIQH: INTRODUCTION TO USUL AL-FIQH3
RKFQ3123A1FIQH AL-'IBADAT I: JURISTIC STUDY OF 'IBADAT I3
RKQS1051A2FIQH AL-SIRAH: REFLECTIONS ON PROPHETIC HISTORY3
SOCA 10105INTRODUCTION TO SOCIOLOGY3
TQ 300012TAHFIZ AL-QURAN1
RKGS 20106CREATIVE THINKING & PROBLEM SOLVING3
Total Credits 20.5


ni la hasilnya selepas berperang..
yang bertulisan biru 2..dalam keadaan statusnya reserve lagi k..

description:

1)study circle-mcm halaqah..wajib ambik masa duk kat uia
2) SURVEY OF ISLAMIC HISTORY & CIVILISATION (ARABIC)-ni belajar macam pasal tamadun2 la..dalam bahasa arab k..tringat belajar hdarah dgn ust ali dulu
3)BAHASA MELAYU UNTUK KERJAYA-xtau la nak belajr apa..semua orang cakap susah bm nie..
4)AL-MADKHAL ILA USUL AL-FIQH: INTRODUCTION TO USUL AL-FIQH-ni rentetan dari fiqh dulu..sapa xlulus fiqh xblh ambik usl fiqh k..
5)FIQH AL-'IBADAT I: JURISTIC STUDY OF 'IBADAT I-agak2 belajar apa la ye?ramai kawan2 dalam kelas nie..jmpa nti kawan2..
6)FIQH AL-SIRAH: REFLECTIONS ON PROPHETIC HISTORY-walaupun name sbjek dia dalam bhasa inngeris tapi tetap bljar dalam bahasa arab k
7)INTRODUCTION TO SOCIOLOGY-ni kena tanya bdak hs..balajr apa la dalam nie ye..nmpak mcm menarik je
8)TAHFIZ AL-QURAN-ni kena hafal 1juz al-quran dan ada exam tahriri sekali
9)CREATIVE THINKING & PROBLEM SOLVING-takut..ramai kawan ckp susah..dan memang saya xminat pun subjek nie..
ok la..pe2 pun..bintuawang nak ucapkan selamat mulakan sem baru buat semua2 sahabat iium..


sahabat e.3.7
(fatin.lin.kak chick.kak uda.pikah.sahi.akma.iman.jimah.nor dan semua sakali..maaf kalu nama x tersebut)

sahabat d.g.8
(sarah.tiqah.na.ish.anis.alin.jijah.aina.kak diana.nor.fakriyah.bee.wa.yana.zatie.my beloved frez,yam & aisha idris.aisya tahir dan yg merinduiku myra)
p/s=myra jgn marah
sahabat asiah e.1.1
ema..dayah..dan diyana..

sahabat 1 aras
kak paan dan kak obres(lupa la nme sebenr kak obres)
oh tidak lpa juga akak2 forener yang selalu buang kulit bawang alam watercooler kesayangan dayah..
akak ema..moga2 anda tak bercakap talifon kuat2 lagi depan bilik kami..
dan tidak ketinggalan
kawan2 seperjuangan discussion nahu masa kat cfs dulu
athirah muzahid..

kawan2 yang lain..
mia..syahirah syafinie..syahirah rahmat.nad.su,erma natasha.little yanyan.
dan semua2 la..xtersebut nma..bayak sgt

pe2 pun sayang korang semua
walaupun korang xsayang saya...

assalamualaikum


5 comments:

Ummu Rumaysa said...

Salam..t'harunye nm sy ade disbut dcni..huuu~i.ALLAH usul fiqh kte 1 group..slm perjuangn yg tiada p'akhiran shbtku^__^

bintuawang said...

ummu rumaysa.kalu iktkan nak sebut semua nama..tpi xtersebut je..
insyaAllah...

hans said...

ingatkan perang apa tadi
hahaha

P/S : Jom Baca Episod Baru Siri Antara Dia, Kau Dan Aku

bintuawang said...

hans..pre-regestration nie..bdk2 uia mmg panggil perang tau..lbh dasyat dari perang dunia...sebulan sblm pre reg 2 dah bising2 dah pasal nie..

bintuawang said...
This comment has been removed by the author.