Wednesday, April 20, 2011

yeee..mahallah kesayangan....

bilik yanh hanya tinggal kenangan....
bismillahirahmanirahim...

they say : there r no enough space 2 prove frenzhip...

mungkin ni kali terakhir saya bercerita tentang kerenah mereka kerana selepas dari ini kami semua tidak ditempatkan dalam 1 bilik lagi..so kali ini saya titipkan post ini untuk mereka bertiga..
dayah
ema
&
diyana...

entry yg xdirangcang so mmg xtau la entry panjang @ pendek...
sebelim ank mengorak langkah saya mulakan titip bicara ini dengan lafaz bismillahirahmanirahim sekali lagi...

first day regestration..
masih igt lagi mcm mana kita boleh sebilik...
ingat lagi x macm mana akak mahallah office bagitau pasal tangga yang diyana kena panjat...
bergelak ketawa kita bila tengok tangga 3 biji 2...
arghh...senyum sorang2 plak kan...

ta'aruf week
masa ni masih ,alu2 dengan ema..maklumla xkenal pun dia selama duk cfs dulu..emmm..ta'aruf week..diyana pinjam tudung putih saya..sampai depan mahallah office su gelakkan diyana..masih ingat lagi gelak su...husna ad jg masa 2..cuma xknl dia..so mls nak tgur kan..diyana xjoin ta'aruf week sebb sakit..so kalu tnye dia pengalamn ta'aruf week mmg dia xade r..nyayi lagu uia...

1st sem...
sakit kepala imbas kenangan 1st sem..ye...
kita letak minyak gamat kat tangan ema...
kita buli ema masa birthday dia..kita letak bedak yang dicampur air kat muka ema..tapi ema ttp cool kena buli dgn kitaorang...

birthday dayah..kita biat dayah hampir menitis air mata..terharu..
masa birthday dayah dah xade kerja jahat kita buat..kita cuma surprise party untuk dia..beli kek dan jmput kawan2...2 je...just simple..tapi ada budak 2 nak nagis2kan..

sedar2 dah nak hujung sem kan...so kita semua tungkus lumus plak untuk final...
bila nak final mcm2 fe'el plik kita buat..penat study kita main u cam...mcm2 kita buat dengan u cam 2..2 hanya tinggal kenangan dah sekarang nie...

lepas 2 kita cuti...
masuk semula sini..kita dah second sem..tapi masih lagi 1st year kan....
yang ni banyak kerja2 kita buat bersama..

kita sambut birtday syahirah...
diyan ingat lagi..kita bertungkus lumus wat video untuk syahirah..tidur 5pagi..
pas2 kita bawa syahirah g mandi sungai rumput...
pas2 kita sambut birthday ngah..makan tomyam tengah2 malam...
pas2 kita g ummatic week...
ema xikot...
dan yang paling best
usc..university sport carnival..
korang berdua (ema dfb diyana_ jadi athlete
kami berdua (saya dan dayah ) jadi penyokong setia...

latihan korang kitaorg xpernh miss g tgk melainkan korang wat jauh2 la..
korang lawan...rasenya dayah xpernah miss tgk kot..cuma saya je..masa semi final..saya xde..ni nilai..otw nak balik gombak..dayah msg ckp korang masuk final...balik..xnyempat balik bilik..terus ke sport complex g tgk korang main...

" it's okay
it's oright
come on asiah
fight2"

lagu nie mmg xpernah berhenti korang nyanyi kan...sampai je sort cmplex..tgk2 ramai juga kawan2 kita yg lain dtg kan...
walaupun korang xmenang...tapi korang ttp juara bagi kami..ok la 2 dpt num 2...

apa lagi ye...
emmm masuk second sem u cam ttp koranh xtinggal kan..
mmm kalu nak cerita kenagna kita mmg banyak la..tak tercatat la
kawan2..simpan la memori kita sekemas2nya di dlam minda dah hati anda kerana

"memori dan kenangan itu untuk disimpan bukannya untuk dibuang"
(petikan cerita snow queen)

lepas ni kita semua dah x sebilik lagi dah...
ema dgn diyana dah sebilik dgn vyah dan aisyah...
saya plak dgn tiqah shuhaimi..
dayah dgn dibah...

so lepas ni mesti korang akan rindukan orang2 nie...

1st dayah
-rindukan cara dia bgi penyelesaian masalah untuk kita..
-rindukan "tongkat mata" percuma dari dia..
-rindukan broadband dia mungkin juga
- rindukan perkataan "jgn masuk bilik bersepah"
-rindukan dia membebel kat kita suh kita study..
-rindukan cara dia berlari yg comel itu...
-rindukan komen dia tntg harga makanan kat asiah
-rindukan pujian dia untuk cafe aminah
-rindukan nak kirim makanan kat cfe aminah dari dia...

2nd ema...
-rindukan untuk snap picture ema masa ema tgh "-----"
-rindukan ema berbicara tntg cikku faizul..cikku haris..jmbu...
-ridukan ema borak dgn tgku nasroh...
-rindukan ema buak loker dia g bunyi bising 2...
-rindukan katil ema yg merupakan sumber insoirasi bagi saya dan dayah..
-rindukan nasi goreng biasa ema...oppps cfe asiah..
-rindukan maggi tomyam +kicap ema..
-rindukan untuk kejut ema pagi2..
-rindukan ke'blur"an ema dan kelurusan ema..

3rd diyana..
-rindukan e-genius diyana
-rindukan mickey mouse diyana
-rindukan diyana yg selalu tumpang laptop dia dlm loker saya
-rindukan ayat 'ema aku g dulu ye...aku tunggu kat depan sana....aku nak guna ---------blok depan tuh...
-rindukan nak buli diyana...
-rindu nak study kat bilik diyana
-rindu nak tidur kat bilik diyana
-rindu nak komplein bilik diyana "bersepah..."
-water heater diyana

pesan saya

dayah...jaga diri elok2...jangan stay up lewat2 ye..xelok untuk kesihatan...makan jgn komplen2 makanan kat asiah ye..pas ni g aminah..bgtau..nak kirim makanan lagi..
ema..ema pun kena jga diri juga...jaga diyana elok2...pas2 ema sebelum tidur kunci jam dulu tau...pastikan stok gano selalu cukup...
diyan pun sama...jaga diri elok2..jaga kesihatan..jgn selalu mkan sardin...xelok untuk kesihtan...tpi kalu nak mkn ajak saya ye...jga ema elok2..jgan mickey mouse elok2,,,

dari saya...
ema dayah diyana saya minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki andai selama 2 sem kita kenal nie tau lebih saya ada buat salah dn silap kat korang...xnak join korang wat video mlm2 buta..wat korang terasa hati..,saya minta maaf andainya
kata-kata saya
perbuatan saya
hari saya
tangan saya
kaki saya
hutang saya
gurauan saya

ada menyakitkan hati antunna bertiga
minta maaf juga kalau ada brg2 yg saya ambik & guna baru minta kebenaran dan mungkin juga guna tnpa kebenaran..
minta maaf juga kalau dlm bilik pasang lagu kuat2 ganggu korang study...

korang terima kasih banyak2..sebab korang dah banyak ajar saya mcm2...
banyak menda kalau nak senaraikan apa yg korang dah ajar
dah yg paling pnting korang dah ajar saya erti persahabatan..makna persahabatan..

dan akhir kalam..semoha korang gembira dan berjaya dunia dan akhirat...
~happy holiday korang~


" sometimes alone sometimes together'
"SELAMAT TINGGAL ITU TIDAK PATUT DIUCAPKAN KERANA KITA AKAN BERTEMU DI LAIN KALI..JIKA TIDAK DIDUNIA INSYAALLAH DI SYURGA KELAK

4 comments:

zatie said...

fida..zatie sedeyh..:'(

Anonymous said...

fidah!!! sdih nye..sob3 :'( :'(
t'haru sgt2...thankz fidah..
insyaAllah kte akn simpan sume kngn tu..
frenship 4eva la korg...
luv n misz u all!! :)
:D

Anonymous said...

lupe nk ckp..
yg ats td dayah said..he3..:)

bintuawang said...

zatie...kenapakah kamu sedih???
dayah....post nie..bukan nak suh korang sedih..nak suh korang gelak kuat2..terguling2 katb ats katil 2 la